Sommaravslutning i Ängelholm 2024

Foto. Britt-Marie Kristensson/Alf Wallin

Tisdagen den 11 juni 2024 hade Strokeföreningen Nordvesten sin våravslutning med en utflykt i handikappanpassad buss till Knutstorps Borg vid Söderåsens sydsluttning. Skåne härbärgerar många slott och herresäten, av vilka flertalet har en intressant flerhundraårig historia att berätta. Vad beträffar Knutstorps Borg så föddes här 1546 den kände astronomen Tycho Brahe. Anläggningen är idag bebodd, och det berättades för oss om dess historia, och vi fick gå runt i delar av byggnaden.

Dagens lunch kallade till ”gamla F5” i Ljungbyhed. Fram till slutet av förra seklet var ”F5” Försvarets flygflottilj F5, där stridspiloter utbildades. Idag är området Ljungbyhed Park och centrum för allehanda verksamheter. Vi prövade på den ”gamla” kantinen, som idag är det moderna Lucy’s Diner. Här serverades en god lunch.

Därefter bar det av till Perstorp och Plastens hus.
Att det ligger i just Perstorp beror på, att det var här Skandinaviens första plastmaterial togs fram.
Vi visades en film om tillverkningen och dess historia och gick därefter runt i muséet.

Med intressanta kunskaper, erfarenheter och trevliga upplevelser under dagen var det nu dags för eftermiddagsfika. Det blev en härlig ”bussfika” innan vi i den vackra naturen gjorde vårt återtåg till vår nordvästra Skåneända. Tack alla för en dag med goda upplevelser.
Tack för en intressant och givande vårsäsong.