Sommaravslutning i Ängelholm

Birgit Nilssonmuséet i Båstad, en färgklick i Bjärebygden. (Foto Karin Käck)

Tisdagen den 14 juni 2022 hade vi i Strokeföreningen Nordvesten  våravslutning, som brukar vara en bussutflykt – så även nu.
Till den hade vi bjudit in ”Strokevännerna” i vår systerförening Öresund. Efter en regional uppsamlingsrunda så bjöds på morgonfika vid vår föreningslokal Torgsträffen i Ängelholm. Dagens tema skulle vara ”Bjärehalvöns hamnar”.

Vår guide för dagen var hembygdshistorikern Torbjörn Gerward, som med sin breda kunskap guidat vid tidigare utflykter i vår Skåneända, och han har vid föreningsmöten hållit intressanta föredrag om den nordvästskånska bygden – historia och nutid.
Vi började med ursprunget till det, som idag är den flerhundraåriga staden Ängelholm. Platsen är Luntertun, där vi fick se och insupa intressant historia.
Vi besökte hamnar – bland dessa Magnarp och Vejbystrand. Dagen skulle bjuda på flertalet kustnära upplevelser. Vi intog en god lunch på den trevliga restaurangen Varvet i Torekov hamn och eftermiddagskaffet vid det vackra och kustbelägna Hovs Hallar. Hallar betyder Klippor vid havet.

Birgit Nilssonmuséet i Båstad inte att förglömma! Barndomshemmet för vår världsberömda sångerska Birgit Nilsson och allt om hennes liv från barndomen till de stora operascenerna i världen.
Vi hade en trevlig dag tillsammans i den vackra Bjärebygden.

Tack vår ordförande Alf Wallin för en trevlig, intressant och kunskapsgivande utflykt, som du ordnat för oss.
Tack Torbjörn Gerward för din kunniga och intressanta guidning. Vi i Nordvesten tackar för en trevlig föreningsverksamhet och önskar alla en riktigt fin sommar och ser fram emot nya aktiviteter.