Guidning på Sofiero juli 2021.

Det här Strokeåret 20/21 har sett lite annorlunda ut än andra ”vanliga” år. Efter några återupptagna mötestillfällen under hösten 2020 tvingades vi åter att ställa in allt – nu fram till senvåren, och vi har på den här hemsidan berättat om några ”sena aktiviteter” 2021 och om styrelsens arbete under pandemiåret. En förskjutning av det här föreningsåret har gett oss möjlighet att i stället träffas nu till sommaren – om än med pandemin i åtanke.
I styrelsen arbetar vi med, att ha ett fint kommande föreningsår – förhoppningsvis.
Härnedan är ytterligare några gjorda aktiviteter att berätta om.

Sofiero slott.

Tisdagen den 6 juli 2021 anordnade Strokeföreningen Öresund/Nordvesten ett besök på Sofiero i Helsingborg. Anläggningen, som numera tillhör Helsingborgs stad, består av f.d. Kungafamiljens sommarslott med tillhörande park och planteringar och naturskönt landskap ner mot Öresund, mot vilket vi hade fin utsikt vid vår gemensamma lunch, som inledde vårt trevliga besök.
Därefter leddes vi av den kunnige guiden Viktor. I den vackra parken och den botaniska trädgården fick vi detaljerad och intressant information om Sofieros historia, konst, skulpturer och botanisk fakta i den blomstrande växtligheten.

Fin utsikt ut mot Öresund.

Därefter njöt vi av eftermiddagskaffet i den fina havsutsikten.
Var och en kunde därefter på egen hand fortsätta att ströva i Sofieros park och natur.
Tack Alf för den fina eftermiddag, som du ordnat för oss.
Tack Viktor för din fina guidning.

*******************************************************

Fika på Strandbaden den 14 juli

Goda kakor till fikat!

Onsdagen den 14 juli 2021 anordnade Strokeföreningen Öresund/Nordvesten ett fikaträff på Strandbadens hotell i Höganäs. I den trevliga 1950-talsmiljön vid kanten av Öresund hade vi fin stämning och njöt av alla de kakor och bakelser, som serverades till kaffet.
Tack Alf för den trevliga kaffestunden