Må Bra-dagar i Valjeviken januari 2023

Natursköna Valjevikens huvudbyggnad.

Säg ”Valjeviken”! – och medlemmarna i vår Strokeförening Öresund/Nordvesten tänker trevliga minnen. Under årens lopp har vi flertalet gånger besökt ”Valjeviken” med goda resultat för hälsa och välmående.
”Valjeviken” – d.v.s megaanläggingen Valjeviken vid Sölvesborg – är Neuroförbundets stora anläggning för sjukvårdsrelaterade studier, rehabilitering och sport-och friskvård. En högborg för funktionshindrade att få god livskvalitet. Där finns stor idrottshall, stor badanläggning anpassad för olika vattenaktiviteter, lektionsalar och ”runt knuten” i det strandnära läget vacker natur. Skön nattsömn i fin hotellanläggning och goda allmänutrymmen. Den fina och goda maten lagas och serveras i vacker miljö och av kunnig och trevlig personal.
Måndagen den 16 januari 2023 var vi en grupp medlemmar från Strokeförening Öresund/Nordvesten, som påbörjade resa i handikappanpassad buss till folkhögskolan Valjeviken för några dagars vistelse där – ”Må bra dagar”.
Här skulle exerceras hjärna, hjärta och det goda humöret.
Nyttig och intressant fakta serverades oss i föreläsning om kost och hälsa, och bl.a. vad vi funktionshindrade då bör tänka på.

Idrottshallen kallade till sittgympa och andra nyttiga rörelser. Badanläggningen lockade till vattengymnastik och andra vattenaktiviteter för den som önskade.
Skogsbad, promenader och välbefinnande manade oss ut i den vackra naturen.
Tid fanns för egna aktiviteter eller ”bara vara”.


På kvällarna hade vi samkväm med smörgås och kaffe.
En av kvällarna blev det fin ostbricka.

Torsdagen den 19 januari antog vi färden hemåt till vår Skåneända.
För dessa underbara och avkopplande dagar tackar vi vår ordförande Alf Wallin för den fina planeringen och utförande.
Tack alla deltagare för vänskap och god stämning!