Smått och gott tidig höst 2023.

I Strokeföreningarna Öresund/Nordvesten har vi våra regelbundna och trevliga månadsmöten, om vilka du kan läsa om här på vår hemsida. Dessutom brukar vi ha några småkarameller att suga på. Här kan du läsa om några av dessa sötsaker, som vi gjort tidig höst 2023.

Varje år anordnas av DHS här i Helsingborg (De Handikappades Samarbetsorganisation) och HIL Assistans ”Tillgänglighetsmarschen” i Helsingborg, i år den 16 september. Där deltar från Helsingborg och regionen medlemmar i våra handikappföreningar och övriga. Vi tågar gåendes eller med hjälpmedel genom staden och skyltar i handen med krav på bättre tillgänglighet och förståelse. Vi i Strokeföreningen deltog naturligtvis i årets marsch såsom i tidigare år.

Vi träffades den 3 oktober på Restaurant Tegel i Rydebäck söder om Helsingborg. Gott samkväm hade vi i den trevliga och naturnära restaurangen.

Så ”turade” vi. Ni utombys undrar väl, vad ”tura” betyder. Skam den helsingborgare, som inte vet. Med det menas, att man åker färja fram och tillbaka till Helsingör i Danmark, ofta flera vändor utan att gå i land. I fin restaurangmiljö kan man njuta av den goda maten eller i kaféet av fika och enkelt tilltugg. Butik för gränsöverskridande shopping finns också.
Vi samlades den 26 september och njöt av färjan Auroras buffé. Vi gjorde en ”dubbeltura” – alltså ”en gång var vi i Danmark två gånger”.

Klicka för större bild.

På bilden här ovan ligger bil -och passagerarfärjan Aurora i sitt färjeläge i Helsingborg och seglar därefter mot Helsingör. En vända tar cirka en timme. Med de likadana systerfartygen Tycho Brahe och Hamlet är avgångarna under dagtid var tjugonde minut. Trafik upprätthålls hela dygnet. När detta skrivs, har färjorna övergått i annans ägo och är i färd att målas om. ”FORSEA” bytes då ut med ”ÖRESUNDSLINJEN”
Så en vacker vy från havet in mot staden med den berömda Kärnan och Rådhuset, där Kommunalfullmäktige möts.

Tack alla för trevliga sammankomster!