Länets Skåneträff maj 2019.

Lördagen den 18 maj 2019 hade Strokeföreningen i Skåne län sin årliga ”Skånedag”. I år var det vår lokalförening Öresund, som stod för arrangemanget, och länets medlemmar träffades på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Val av dag passade utmärkt, för när vi anlände till vår träffplats, så välkomnades vi av en stor hornblåsarorkester. Det var nämligen blåsorkesterns dag i Sverige, och i Helsingborg avhölls den på och vid Dunkers Kulturhus.

Vi träffades i byggnadens stora och vackra restaurang, och härlig utsikt över Öresund i det soliga vädret bidrog till den goda stämningen.

Som ouvertyr fick vi ett varmt välkomnande och presentation av det på 1990-talet färdigställda och konstnärliga byggverket. Av intresse kan sägas, att det ritats av den danska arkitekten Kim Utzon, samme man som ritat operahuset i Sidney.

Samtalen vid borden var många och livliga.

Sven-Holger Svensson, även kallad Dumlemannen.

Sven-Holger Svensson, ”Dumlemannen”, underhöll oss med sina underbara och humoristiska kåserier om människan och livet.  Vi skrattade, när han berättade om olika människotyper och deras ibland kluriga egenskaper. Skickligt vägde han in förmaningar och roliga händelser från sitt eget rika liv.

Sven-Holger har underhållit oss i föreningen vid tidigare tillfällen.  Alltid humoristiskt och lättsamt har han som idag bjudit på många skratt. Vid sina framträdanden bjuder han alltid på Dumlekola.

Ukulelebandet Happy Strings

En annan kär bekant ,som spelat hos oss vid  tidigare tillfällen, Ukulelebandet från Helsingborg Happy Strings, bjöd på fin musik och sång. Vår engagerade publik sjöng med i de populära låtarna.

Här hedras Göte Persson från Ystad av Alf Wallin.

Göte Persson från Ystad lokalförening är och har varit en trogen medlem och en stark stöttepelare i vår länsförening. Han har grundat Ystad lokalförening och varit med om att grunda Länsföreningen. Hans goda och skickliga gärningar i Strokerörelsen är oräkneliga. En god kamrat. Här lämnar vår vice ordförande i länsföreningen Alf Wallin(även ordförande i Öresund) en gåva till Göte såsom Hedersmedlem. Göte…..ett stort grattis till den här gåvan!!!

Ett tack till Sven-Holger Svensson för ditt skickliga och humoristiska kåseri. Ett gott skratt förlänger livet.

Ett tack till Ukulelebandet Happy Strings för fin och skön sång och musik. Härligt att få sjunga med.

Tack till den trevliga personalen vid Dunkers för den goda maten och fikat.

Tack Alf Wallin för den trevliga träff du ordnat och på det skickliga sätt du höll i mötet.